تعمیرات و نگهداری یکی از موضوعات مهم در ارائه خدمات پس ار فروش شرکت های تجهیزات پزشکی و شرکت های دارای استاندارد ایزو ۱۳۴۸۵ هستند.
چندی پیش اداره کل تجهیزات پزشکی خبری را مبتنی بر اینکه مراکز درمانی باید در نگهداری دستگاه و پایش دوره ای انها نظارت داشته باشند
پایش دوره ای در مباحث نگهداری و تعمیرات به زبان بسیار ساده به این معنی است که یک برنامه ریزی جهت بازدید های دوره ای بنا به تجهیزات از تجهیزات داشته باشید تا از خرابی و از دسترس خارج شدن دستگاه پیش گیری کنید.
انچه که اداره کل تجهیزات پزشکی منتشر کرد:
به گزارش روابط عمومی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی، مهندس مجید حمیدی رئیس اداره تجهیزات پزشکی اعلام کرد: با توجه به شرایط فعلی کشور و مشکلات ایجاد شده در اثر تحریم های ظالمانه، در کنار اقدامات انجام شده توسط اداره کل تجهیزات پزشکی، دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز درمانی نیز می بایست نحوه تامین کالاهای ضروری و همچنین عملکرد دستگاههای منصوب در مراکز تابعه را بصورت دوره ای رصد نموده و ضمن پیش بینی های لازم و اقدامات پیشگیرانه هرگونه مشکل و کمبود را زودتر از موعد در سامانه کمبودهای اداره کل به ثبت برسانند.
مهندس حمیدی افزود: یکی از وظایف مهمی که در این شرایط بر دوش دانشگاهها و مراکز درمانی است، نگهداری و استفاده بهینه از دستگاهها به منظور کاهش زمان خواب آنهاست.
وی ادامه داد: در این میان نقش دستگاههای سرمایه ای نظیر ام آر آی، سی تی اسکن، آنژیوگرافی و برخی دستگاههای مهم دیگر در فرآیندهای تشخیص و درمانی پررنگتر بوده و از اهمیت بالایی برخوردارند و یکی از اقدامات مهم در این زمینه عقد قراردادهای سرویس و نگهداری با شرکت ها است.
مهندس حمیدی گفت: موضوع پایش هلیوم دستگاههای ام آر آی، میزان اکسپوز تیوب های اشعه ایکس مربوط به دستگاههای سی تی اسکن از جمله موارد بسیار مهم در شرایط فعلی کشور هستند که دانشگاهها و مراکز درمانی می بایست موارد فوق را بصورت دوره ای و مستمر پایش نموده و همزمان با پیگیری های به موقع و پیش از موعد از شرکتهای نمایندگی و تامین کننده پیش از کار افتادن کامل دستگاهها، مراتب را در سامانه کمبودهای اداره کل تجهیزات پزشکی بویژه در خصوص هلیوم دستگاههای MRI، چنانچه سطح هلیوم به ۶۰% رسید و همچنین در زمان فعال شدن آلارم مربوط به تیوب های اشعه ایکس و براساس گزارش سرویس های شرکت های نمایندگی، اقدامات لازم را به شرح فوق می بایست انجام دهند.
مهندس حمیدی در خاتمه افزود: شرکت های نمایندگی و تامین کنندگان نیز می بایست ضمن طراحی مکانیزم نظارتی و ارائه دستورالعمل های لازم به دانشگاهها و مراکز درمانی، ضمن دپوی مناسب قطعات یدکی، نسبت به پایش و رصد وضعیت عملکردی دستگاههای تحت پوشش خدمات خود و تامین به موقع قطعات یدکی و اقلام مصرفی آنها اقدام نمایند.